Η φιλοσοφία μας

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νόta asbl και η ομάδα Νόta Théâtrale ιδρύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012, έπειτα από πρωτοβουλία μιας παρέας νέων ανθρώπων που ”προσγειώθηκαν” στις Βρυξέλλες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και με διαφορετικἠ κατάρτιση και επαγγελματικές δραστηριότητες. Στόχος μας, να δημιουργήσουμε ένα χωνευτήρι καλλιτεχνικών ανησυχιών και ένα μέσο έκφρασης και δημιουργικότητας με εφαλτήριο την πηγαία ανάγκη για “συνάντηση” σε πνευματικό, πολιτιστικό και ανθρώπινο επίπεδο.

Η Νόta Théâtrale έγινε, από την πρώτη της θεατρική δραστηριότητα, δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη στους καλλιτεχνικούς κύκλους της ελληνικής κοινότητας που ζει στις Βρυξέλλες, αλλά και στη γαλλόφωνη κοινότητα της πόλης, καθώς οι παραστάσεις συνοδεύονται από υπέρτιτλους στη γαλλική γλώσσα. Και σε αυτό το επίπεδο σκοπός είναι η πολιτιστική διάδραση ανάμεσα στην ελληνική κουλτούρα και σε αυτές που φέρουν όσοι ζουν στην πόλη αυτή.

Το φάσμα των δραστηριοτήτων του συλλόγου σε Βέλγιο και Ελλάδα, εκτός από θεατρικές παραστάσεις, περιλαμβάνει επίσης διοργάνωση σεμιναρίων από επαγγελματίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, καλλιτεχνικά και αθλητικά δρώμενα καθώς και ημερίδες που άπτονται εκπαιδευτικών και επιστημονικών θεμάτων.

NOTA ASBL | RUE AMERICAINE 186 - 1050 BRUXELLES | TVA: BE0536582620