Κοινωνικό έργο

H Νόta Théâtrale είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση, ASBL : Association Sans But Lucratif , ο στόχος μας είναι μέρος των εσόδων των παρστάσεων μας να διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. ‘Ετσι πρίν απο κάθε μας παράσταση καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κινητοποιήσουμε χορηγούς, Έλληνες και ξένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες αλλά και στην Ελλάδα, καθώς επίσης κανουμε κατα καιρόυς και διάφορες ενέργειες αυτοχρηματοδοτησης διοργανώνοντας καλλιτεχνικές βραδιές και θεματικές εκδηλώσεις. Το κοινό των παραστάσεων μας, εκτος απο το οτι μας τιμά κάθε φορά με την παρουσία του στο κάθε θεατρικό μας εγχείρημα, συμβάλλει παράλληλα στον φιλανθρωπικό σκοπό των παραστάσεων καθώς τα έσοδα απο τα εισητήρια διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση των ιδρυμάτων και πρωτοβουλιών που κάθε φορά επιλέγουμε μετά απο προσεκτική έρευνα.

Τα έσοδα του πρώτου θεατρικού εγχειρήματος της ομάδας μας διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του Ευθύμειου Ίδρυματος Κορίνθου και του Συλλόγου κατά του Καρκίνου του Ν. Καβάλας. Το Ευθύμειο Ίδρυμα Κορίνθου παρέχει υπηρεσίες στα παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, κινητικά προβλήματα και νοητική υστέρηση, διαθέτει εργαστήρια λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, αίθουσες ειδικής αγωγής, καθώς επίσης και προγράμματα προεπαγγελματικής κατάρτισης.

Ο Σύλλογος κατά του Καρκίνου του Ν. Καβάλας παρέχει προγράμματα έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου, αποκατάστασης των καρκινοπαθών, ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και της οικογένειάς τους. Επιπλέον ρόλος του είναι η άσκηση πολιτικής των υπεύθυνων και των κοινωνικών φορέων σε θέματα πρόληψης καρκίνου και αποκατάστασης των καρκινοπαθών, η συνεργασία με επιστημονικούς και πνευματικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να προωθηθεί η έρευνα και η ευαισθητοποίηση στα προβλήματα των καρκινοπαθών και η εκπαίδευση Εθελοντών.

skirt03
skirt01

Τα έσοδα της δεύτερης παράστασης της ομάδας μας διατέθησαν για την ενίσχυση του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας όπου φιλοξενούνται 41 παιδιά τα οποία προέρχονται από ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Τους παρέχεται στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

bank03
bank04

Τα έσοδα της παράστασης μας ‘Αντιγόνη’ διατέθησαν στην ανθρωπιστική πρωτοβουλία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών ULB : Urgences Grèce 2016 που στόχο έχει να ενισχυθεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων σε υγειονομική περίθαλψη με την εξασφάλιση οικονομικών κεφαλαίων και ιατρικού εξοπλισμού, ώστε να υποστηριχθούν έργα των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. ‘Ετσι, με την υποστήριξη των sponsors αλλα και με το ενδιαφέρον του κοινού, μπορέσαμε και εμείς να συνεισφέρουμε στην κοινωνική υποστήριξη της Ελλάδας

antigone-event02
antigone09

Μπορείτε να βρείτε εδω τα ευχαριστήρια σημειώματα που μας εχουν αποστείλει οι παραπάνω οργανισμοί τους οποίους με χαρά ενισχύσαμε:

Nota Théâtrale ASBL | Boulevard Lambermont 336 - 1030 Bruxelles | TVA: BE0536582620