Σεμινάριο για το Αρχαίο Δράμα “Οιδίπους Τύραννος” Σοφοκλή – από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη

Σεμινάριο πάνω στο Αρχαίο Δράμα από τον διακεκριμένο σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και Φεστιβάλ Φιλίππων, Θοδωρή Γκόνη.
Το σεμινάριο διοργανώνουν ο πολιτιστικός σύλλογος ΝΟΤΑ σε συνεργασία με το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης και τον Ελληνικό Κύκλο.Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες και εκπαιδευτικούς και αποτελείται από τρία μέρη. Είναι επίσης ανοιχτό σε όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για το θέατρο και την λογοτεχνία!

Δείτε βίντεο

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

Μέρος Πρώτο: Διαβάζοντας τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή. Είναι προτιμότερο σήμερα να «διαβάζουμε» ένα αρχαίο δράμα ή να το «ανεβάζουμε»;

Οι συμμετέχοντες αφού συζητήσουν πάνω σε αυτό το θέμα, θα μιλήσουν για την πλοκή του έργου, θα διαβάσουν αποσπάσματα από διαφορετικές μεταφράσεις (Φώτου Πολίτη, Ιωάννη Γρυπάρη, Γιώργου Θέμελη, Μίνωα Βολανάκη) και κατόπιν θα καταλήξουν σε αυτήν που κατά τη γνώμη τους είναι η πιο επίκαιρη, αυτή που τους συγκινεί περισσότερο.

Μέρος Δεύτερο: «Δραματουργική έρευνα»

Θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να συλλέξουν στοιχεία από τον μύθο, τους τρεις χρησμούς και τα αινίγματα της Σφίγγας και των Δελφών με θέμα την ενδεχόμενη σύνδεσή τους με το σήμερα. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να είναι από τον τύπο, την ιστορία, τη μυθολογία, προφορικές ιστορίες, σύγχρονα λογοτεχνικά έργα αλλά και πληροφορίες από άλλα ανεβάσματα του Οιδίποδα και διασκευές παγκοσμίως.

Μέρος Τρίτο: «Πρακτική άσκηση»

Θα περιλαμβάνει ασκήσεις πάνω στην εκφορά και την απεύθυνση του λόγου, την κίνηση μέσα στον χώρο και τέλος την πρακτική ενασχόληση με ένα μικρό κομμάτι του «Οιδίποδα Τύραννου».

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με ημίωρη παρουσίαση των αποτελεσμάτων.


Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, ώρα 11.30
αίθουσα Maison d’Istrie
Avenue Louise 261, 1050 Βρυξέλλες

Διάρκεια Σεμιναρίου 6 ώρες/ Τιμή 50 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: notatheatrale@yahoo.com / 0493665888

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων ώστε να εξασφαλιστεί ποιοτική αξιοποίηση του χρόνου με τους συμμετέχοντες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ως προς τις δηλώσεις συμμετοχής.

*Θα αποσταλεί υλικό στους συμμετέχοντες με την εγγραφή τους.

Βιογραφικό Θοδωρή Γκόνη Πατήστε εδώ.

NOTA ASBL | RUE AMERICAINE 186 - 1050 BRUXELLES | TVA: BE0536582620