Ηθοποιοί

Ηλέκτρα Τσελέπη | Αντιγόνη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αναλύτρια-προγραμματίστρια H/Y και τεχνολόγος ιατρικών μηχανημάτων και τα τελευταία τρία χρόνια ζει στο Βέλγιο και εργάζεται στις Βρυξέλλες στον τομέα των ιατρικών ερευνών του  Centre des tumeurs de l’ ULB.

Διαβάστε Περισσότερα...

Από μικρό παιδί έψαχνε λόγους για να επεκτείνει τα όριά της και να θέτει νέους στόχους. H Νόta Théâtrale στάθηκε αφορμή για να πραγματοποιήσει άλλον έναν στόχο της. Η γνωριμία της με την σκηνοθέτιδα της ομάδας, Βούλα Καγιάσα, της έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις υποκριτικές της ικανότητες. Υποστηρίζει πως η σύνθεση της θεατρικής ομάδας αποτελεί και το μυστικό της επιτυχίας. Δυνατοί χαρακτήρες με διάθεση για δημιουργία..!

Αριστείδης Ψαρράς | Κρέων

Ο Αριστείδης κατάγεται από τη Νάξο κι όπου κι αν βρίσκεται, το νησί παραμένει γι αυτόν σημείο αναφοράς. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και εργάστηκε σαν ορκωτός ελεγκτής στην Ελλάδα και την Ιρλανδία. Το 2005 αποφάσισε να κάνει στροφή και έτσι βρέθηκε για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες όπου εργάζεται και σήμερα σαν οικονομικός ελεγκτής.

Διαβάστε Περισσότερα...

Η γνωριμία του με τη θεατρική ομάδα Nota Théâtrale τον ανέβασε για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή. Πιστεύει ότι τα δυνατά σημεία της ομάδας είναι το δέσιμο των μελών της και ο αδέσμευτος χαρακτήρας της. Για τη συμμετοχή του στο έργο, θεωρεί ότι έχει πάρει ολόκληρη την ανταμοιβή του και με το παραπάνω, ήδη από το στάδιο της προετοιμασίας και πως ό,τι άλλο αποκομίσει από τις παραστάσεις, θα είναι καθαρό bonus.

Μαίρη Πανούση | Ισμήνη

Η Μαίρη Πανούση είναι Κορίνθια στην καταγωγή και εδώ και δεκαεπτά χρόνια ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Έχοντας περάσει από τα γλωσσολογικά και διπλωματικά μονοπάτια, σήμερα εργάζεται ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης, υπεύθυνη για θέματα πολιτικής και επικοινωνίας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε Περισσότερα...

Καθώς “ηθοποιός σημαίνει…φως!”, μέσα στο γκρίζο του Βελγίου το θέατρο της προέκυψε ως ψυχοθεραπεία, ικανοποιώντας την ανάγκη της για έκφραση και δημιουργία. Επίσης, ως ιδρυτικό μέλος του θιάσου Nόta Théâtrale, επενδύει πολλή ενέργεια, χρόνο και αγάπη, ώστε να ανανεώνεται το θεατρικό γίγνεσθαι των Βρυξελλών και να ενισχύεται η καλλιτεχνική ταυτότητα ενός θιάσου ο οποίος επιμένει να παρατηρεί ενεργητικά τον κόσμο και τη ζωή.

Γιώργος Παπαδάκης | Αίμων

Κατάγεται από την Κρήτη. Σπούδασε ηθοποιία στις Βρυξέλλες και το Παρίσι και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής και χορού. Έχει δουλέψει επαγγελματικά σε θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση καθώς και σε γνωστά μιούζικαλ. Τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται ενεργά με τον μαγευτικό χώρο του Cabaret, όπου εμφανίζεται τακτικά σε διάφορα shows σε όλη την Ευρώπη. Γνωστός πλέον στο ξένο κοινό με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο George Bangable.

Διαβάστε Περισσότερα...

Όταν του πρότεινε η Βούλα Καγιάσα να συμμετάσχει στη Nota Théâtrale δέχτηκε με χαρά, επειδή του άρεσαν οι προηγούμενες δουλειές της ομάδας αλλά και επειδή τον συνεπήρε η «Αντιγόνη». Στην πορεία της συνεργασίας τον κέρδισε το κλίμα της ομάδας, ο επαγγελματισμός της και η αυθεντικότητα των σχέσεων.

Εμμανουέλα Πρινιωτάκη | Παραμάνα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και ζει στο Βέλγιο από το 1991. Σπούδασε secrétariat médical και δουλεύει ως assistante administrative στο Institut Jules Bordet στις Βρυξέλλες. Έχει τρεις υπέροχες κόρες για τις οποίες είναι υπερήφανη. Η αγάπη της για την ελληνική και την γαλλική γλώσσα την ώθησε να ασχοληθεί με την μετάφραση μυθιστορημάτων. Το χαμόγελο και η αισιοδοξία είναι κάποια από τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν ενώ απεχθάνεται το ψέμα, την αδικία και την αχαριστία.

Διαβάστε Περισσότερα...

Όταν είδε την Nota Théâtrale στη σκηνή για πρώτη φορά ένιωσε το φιλικό κλίμα που επικρατούσε ανάμεσα στα μέλη και αμέσως ζήτησε να λάβει μέρος στην επόμενη παράστασή τους. Η προσωπική επαφή με τα μέλη του θιάσου, το επιβεβαίωσε. Σήμερα είναι μέλος της Nota Théâtrale και συμπορεύεται με δημιουργικούς κι εφευρετικούς ανθρώπους γεμάτους έμπνευση που την βοηθούν να εξελιχθεί καλλιτεχνικά και να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού της που δεν γνώριζε.

Σοφία Ναρλή | Χορός

Η Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και σπούδασε χρηματοοικονομικά.Από μικρή της άρεσε να υποδύεται ρόλους και να διασκεδάζει τους άλλους. Μεγαλώνοντας ανακάλυψε πως όλοι οι ρόλοι είναι κομμάτια μας. Τελικά το θέατρο αποτελεί ένα ταξίδι καρδιάς, ένα ταξίδι στη μαγεία της ύπαρξής μας και ένας χώρος να στεγάσει φιλία, ζεστασιά και αυθεντικότητα.

Αντρέας Στεμπίλης | Φρουρός Α’

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Information Management System στο University of Maryland. Επέστρεψε στις Βρυξέλλες τον Μάιο του 2012 από το Helsinki – Finland και τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχοντας πολυετή θητεία στα κοινοτικά όργανα.

Διαβάστε Περισσότερα...

Έχει συμμετάσχει σε όλες τις ελληνικές θεατρικές ομάδες του Βελγίου παίζοντας και σε ξενόγλωσσα θεατρικά έργα. Τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει και την κατασκευή θεατρικών σκηνικών στις ομάδες που συμμετέχει ως ηθοποιός. Νε την Νόta Théâtrale έκανε την επανεμφάνισή του στα βελγικά θεατρικά δρώμενα μετά από μια 4ετή διακοπή, λόγο διαμονής στην Φιλανδία.

Αντώνης Μάνδηλας | Φρουρός Β’

Δηλώνει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και σαν επαγγελματίας προσπαθεί να μάθει Java τα τελευταία χρόνια. Σαν εξελισσόμενη προσωπικότητα ανακαλύπτει τη χαρά της ζωής καθημερινά.

Διαβάστε Περισσότερα...

Η ενασχόληση με το θέατρο ξεκίνησε κατά τύχη. Μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση στην ηλικία των 5 ετών η οποία πλαισιώθηκε από διθυραμβικά σχόλια, στα 33 πήρε την απόφαση να συνεχίσει την ενασχόλησή του με το θέατρο! Η ομάδα Νόta Théâtrale είναι το καλλιτεχνικό του σπίτι. Πιστεύει ότι η διαδικασία προετοιμασίας και παρουσίασης ενός θεατρικού έργου έχει να προσφέρει εμπειρίες αλλά και μαθήματα στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων. Το προσωπικό του cliché: Όλα γίνονται για κάποιο καλό λόγο συνήθως…

Νικόλαος Στεργιάννης | Φρουρός Γ’

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1987. Εργάστηκε ως καθηγητής ακουστικής κιθάρας και θεωρίας της μουσικής στην Κοζάνη για πέντε χρόνια και το 2012 μετακόμισε στις Βρυξέλλες για να εργαστεί στην 3Ε S.A. ως σύμβουλος μηχανικός στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και στο τμήμα αιολικής ενέργειας.

Διαβάστε Περισσότερα...

Παράλληλα, από το 2014, εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο πανεπιστήμιο Βρυξελλών Vrije Universiteit Brussel και στο πρότυπο ερευνητικό κέντρο μηχανικής ρευστών Von Karman Institute for Fluid Dynamics. Από μικρός είχε πάθος με τις τέχνες αφού ξεκίνησε τις σπουδές στη μουσική σε ηλικία τεσσάρων ετών στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Έχει πτυχίο στα ανώτερα θεωρητικά μουσικής ενώ παίζει πιάνο, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, alto σαξόφωνο και cajon.

Σε ηλικία δεκαέξι ετών πήρε το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας στη Θεσσαλονίκη στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου μαθητικών ταινιών μικρού μήκους και την επόμενη χρονιά συμμετείχε ως ηθοποιός σε ταινία μικρού μήκους με σκηνοθέτη την Αριάν Κότση που απέσπασε το τρίτο βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό.Έχει συμμετάσχει σε μουσικά συγκροτήματα καλύπτοντας μουσικά είδη από το ελληνικό ρεμπέτικο και έντεχνο έως ξένο ροκ και μέταλ. Φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση, με τη σκηνοθέτη Βούλα Καγιάσα.

Ιωακείμ Δρόσος | Αγγελιοφόρος

Ο Ιωακείμ αγαπά πολύ το θέατρο. Σε αυτό συνέβαλε η οικογένειά του που από μικρή ηλικία τον μύησε στην μαγεία του, με το να μην χάνει παιδική παράσταση κάθε Κυριακή μεσημέρι. Μετά την απόλυτη επιτυχία της παράστασης ‘Φούστα-Μπλούζα’ θέλησε να γνωρίσει από κοντά την δημιουργική ομάδα της Nota Théâtrale όπου συμμετείχε ως διευθυντής μιας τράπεζας υπό κατάσταση ληστείας με τραγελαφικές συνθήκες.

Διαβάστε Περισσότερα...

Το σημαντικότερο ‘έπαθλο’ αυτής της θεατρικής του εμπειρίας ήταν ο ερχομός της κόρης του στην ζωή. Αυτή την φορά η ίδια ομάδα τον τιμά με το να του εμπιστευθεί έναν σύντομο αλλά καταλυτικό ρόλο για την έκβαση της ιστορίας της Αντιγόνης. Με την σειρά του ο Ιωακείμ θέλει να αφιερώσει την δεύτερη καλλιτεχνική του προσπάθεια στον πατέρα του που φέτος η ίδια η ζωή του τον στέρησε.

Γιώργος Περάκης | Παιδόπουλο

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και πριν από δυο χρόνια ακολούθησε την οικογένειά του στις Βρυξέλλες όπου είναι τώρα τελειόφοιτος του ευρωπαϊκού σχολείου. Η αλλαγή αυτή του άρεσε πολύ γιατί γνώρισε νέους φίλους και του άνοιξε νέους ορίζοντες σε ένα διεθνές περιβάλλον με πολλές δυνατότητες.

Διαβάστε Περισσότερα...

Γνώριζε τη θεατρική ομάδα της Nota Théâtrale από φίλους και έτσι όταν του προτάθηκε να συμμετάσχει στη φετινή παράσταση δέχτηκε αμέσως. Του άρεσε πολύ η ιδέα να ασχοληθεί με ένα
τόσο σημαντικό έργο που διδάχτηκε πρόσφατα στο σχολείο και να το ζήσει μέσα από το θέατρο. Η συμμετοχή του στην Αντιγόνη είναι γι’ αυτόν μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα που ταυτόχρονα τον βοηθάει να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του και δεξιότητες που δεν γνώριζε καν.

Ιωάννα Πρινιωτάκη | Ευρυδίκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και μετά την αποφοίτησή της απο το Λύκειο, σπούδασε θέατρο στο SOUTHEASTERN COLLEGE. Ζει στο Βέλγιο απο τον Οκτώβρη και εργάζεται ως συνοδός σχολικού λεωφορείου σε παιδάκια με ειδικές ικανότητες.

Διαβάστε Περισσότερα...

Στον ελεύθερο χρόνο της ζωγραφίζει, κάνει κατασκευές και διαβάζει.Λατρεύει τα λουλούδια και κάθε είδος φυτού και εχει ένα γιο 21 ετών που ζει στην Αθήνα.Πάντα ήθελε να συμμετέχει σε μια θεατρική ομάδα , έτσι χαίρεται που χάρη στην αδελφή της Εμμανουέλα, γνώρισε τη Nota Théâtrale και της δόθηκε αυτή η ευκαιρία.
NOTA ASBL | RUE AMERICAINE 186 - 1050 BRUXELLES | TVA: BE0536582620