Κοινωνικό έργο

Στόχος της Νόta Théâtrale είναι μέρος των εσόδων να διατίθεται για φιλανθρωπικό σκοπὀ. Έτσι, το θεατρόφιλο κοινό, οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητές μας και τα συνδρομητικά μέλη συμβάλλουν παράλληλα και στο κοινωνικό μας έργο, καθώς τα χρήματα διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση ιδρυμάτων και τη στήριξη φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών. Στην προσπάθειά μας έχουμε αρωγούς-χορηγούς Έλληνες και ξένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε Βέλγιο και Ελλάδα.

“Γίνε και εσύ χορηγός!

Μέχρι σήμερα η Νόta Théâtrale έχει συνεισφέρει οικονομικά:

– για την ενίσχυση του Ευθύμειου Ίδρυματος Κορίνθου και του Συλλόγου κατά του Καρκίνου του Ν. Καβάλας. (2013)

Το Ευθύμειο Ίδρυμα Κορίνθου παρέχει υπηρεσίες στα παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, κινητικά προβλήματα και νοητική υστέρηση, διαθέτει εργαστήρια λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, αίθουσες ειδικής αγωγής, καθώς επίσης και προγράμματα προεπαγγελματικής κατάρτισης.

Ο Σύλλογος κατά του Καρκίνου του Ν. Καβάλας παρέχει προγράμματα έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου, αποκατάστασης των καρκινοπαθών, ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και της οικογένειάς τους. Επιπλέον ρόλος του είναι η άσκηση πολιτικής των υπεύθυνων και των κοινωνικών φορέων σε θέματα πρόληψης καρκίνου και αποκατάστασης των καρκινοπαθών, η συνεργασία με επιστημονικούς και πνευματικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να προωθηθεί η έρευνα και η ευαισθητοποίηση στα προβλήματα των καρκινοπαθών και η εκπαίδευση Εθελοντών.

– για την ενίσχυση του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας όπου φιλοξενούνται 41 παιδιά τα οποία προέρχονται από ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Τους παρέχεται στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. (2014)

Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

– για την ανθρωπιστική πρωτοβουλία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών ULB “Urgences Grèce 2016“. (2016)

Η πρωτοβουλία ”Urgences Grèce 2016” έχει ως στόχο να ενισχυθεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων σε υγειονομική περίθαλψη με την εξασφάλιση οικονομικών κεφαλαίων και ιατρικού εξοπλισμού, ώστε να υποστηριχθούν έργα των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

– για την κάλυψη διαμονής, σε ξενοδοχείο της Αθήνας, οικογένειας για το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε να υποβληθεί το 3χρονο κοριτσάκι τους σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, στην κλινική Μητέρα. (2018)

-για την ενίσχυση του Γηροκομείου  “Ζωρζή Γεωργίου Μιχαληνού” στη Χίο. (2019)

Παρακάτω θα βρείτε τα ευχαριστήρια σημειώματα που μας έχουν αποστείλει οι οργανισμοί, τους οποίους με χαρά ενισχύσαμε:

NOTA ASBL | RUE AMERICAINE 186 - 1050 BRUXELLES | TVA: BE0536582620