ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΔΟΚΙΜΟ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ

Η Νότα με την θεατρική ομάδα Nota Théâtrale σε συνεργασία με τον “Ελληνικό Κύκλο” διοργανώνει διήμερο (10ωρο) σεμινάριο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ με τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, δάσκαλο υποκριτικής, σκηνοθεσίας και αυτοσχεδιασμού, Ευδόκιμο Τσολακίδη, ιδρυτή της δραματικής σχολής ”Θέατρο των Αλλαγών” http://www.toc.gr/ .

Το σεμινάριο είναι πρακτικό και περιλαμβάνει αρχικά μια σειρά από ασκήσεις προθέρμανσης και χαλάρωσης (διατηρώντας την ενεργητικότητα) που αφορούν στη φωνή και το σώμα.
Στη συνέχεια ενθαρρύνεται ο ηθοποιός μέσα από μια σειρά ασκήσεων, να εμπιστευθεί τη δημιουργική του παρόρμηση, να κάνει σαφείς και δυνατές επιλογές ώστε ο αυθορμητισμός να είναι ένα κύριο στοιχείο της σκηνικής του παρουσίας. Οι ασκήσεις αυτές αναπτύσσουν τη φαντασία, την ανάλυση των στόχων, τη σκηνική επικοινωνία και καταλήγουν στο να αποκτήσει ο ηθοποιός τις ικανότητες εκείνες που του επιτρέπουν να προσαρμόσει την ερμηνεία ενός ρόλου στις διάφορες εκδοχές που μπορεί να του ζητηθούν από το σκηνοθέτη.
Τέλος οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν την μέθοδο υποκριτικής του Ευδόκιμου Τσολακίδη σύμφωνα με την οποία θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη ενός ρόλου από την πρώτη ανάγνωση μέχρι την πρεμιέρα αλλά και την τελευταία παράσταση! Ο ηθοποιός ενθαρρύνεται έτσι ώστε να «ρισκάρει» και να «συμφιλιωθεί» τελικά με το φόβο που του προκαλεί η ιδέα της σκηνικής έκθεσης, να απαλλαγεί από το άγχος του αυτοελέγχου, καταλήγοντας στην ανακάλυψη της προσωπικής, και γι αυτό μοναδικής, ερμηνείας ενός χαρακτήρα. Απώτερος στόχος είναι ο κάθε ηθοποιός να ανακαλύψει και να αποκαλύψει τον εαυτό του ώστε να φτιάξει το προσωπικό του ‘βαλιτσάκι’ με τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του εκάστοτε ρόλου από το παγκόσμιο δραματολόγιο, ελληνικό και ξένο, κλασικό και σύγχρονο, στο θέατρο αλλά και τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σπουδαστές ωδείων και δραματικών σχολών, δασκάλους υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού, θεατρολόγους, μέλη θεατρικών ομάδων και τον καθένα που έχει ένα ζωντανό ενδιαφέρον για τις παραστατικές τέχνες.


Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν αποστηθίσει λίγες σειρές από  έναν μονόλογο της αρεσκείας τους από το παγκόσμιο δραματολόγιο, κλασικό ή σύγχρονο. Θα πρέπει επίσης να έχουν μαζί τους ένα μπλοκάκι σημειώσεων, ένα στυλό, να φορούν χαλαρά ρούχα και να είναι προετοιμασμένοι να εργαστούν ξυπόλυτοι ή με κάλτσες.


Το σεμινάριο θα γίνει στα ελληνικά με δυνατότητα μετάφρασης από τον εισηγητή σε αγγλόφωνους ή και γαλλόφωνους συμμετέχοντες.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Σάββατο 8/12 2018, 15.00 – 19.30 (με διάλειμμα 30 λεπτών)
Κυριακή 9/12 2018, 11.00 – 17.45 (με διάλειμμα 45 λεπτών)

Βιογραφικό Ευδόκιμου Τσολακίδη. Πατήστε εδώ.  


Αίθουσα: Maison d’Istrie (Avenue Louise 261, 1050 Ixelles)
Κόστος: 70 Ευρώ
Δήλωση συμμετοχής: με e-mail στο notatheatrale@yahoo.com και τηλεφωνικώς στο 0032 493665888

NOTA ASBL | RUE AMERICAINE 186 - 1050 BRUXELLES | TVA: BE0536582620