2019 Τίποτα, Ευδόκιμος Τσολακίδης | De Lijsterbes

ΤΙΠΟΤΑ, του Ευδόκιμου Τσολακίδη

Τι συμβαίνει σε μια παράσταση όταν δεν συμβαίνει τίποτα; Γιατί σε μια παράσταση πρέπει απαραιτήτως να συμβαίνει κάτι; Όταν δεν συμβαίνει κάτι μήπως τελικά συμβαίνει κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον απ’ ότι όταν συμβαίνει κάτι; Το αντίθετο του ‘τίποτα’ είναι το ‘όλα’ ή το ‘κάτι’;

Παίζουν:
Βερόνικα Κόλιου
Βάλια Πανούση
Γιώτα Τσελέπη
Απόστολος Ιωακειμίδης

Σκηνοθεσία: Βούλα Καγιάσα

Ο συγγραφέας

Ο Ευδόκιμος Τσολακίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη(1962). Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στο HB Studio στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του αμερικανικού κράτους (Fulbright Foundation ). Στο διάστημα αυτό παρακολούθησε μαθήματα στο Actors Studio.

Το 1998 ίδρυσε το ” Θέατρο των Αλλαγών” (http://www.toc.gr) όπου έχει την διεύθυνση λειτουργίας, σκηνοθετεί παραστάσεις και διδάσκει μέχρι και σήμερα.

Έχει διδάξει συστηματικά στη Ρώμη, στο Λονδίνο, στη Στοκχόλμη, στην Κωνσταντινούπολη, στην Τιφλίδα, στην Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο Άμστερνταμ, στο Κατμαντού, στην Σμύρνη, στην Βηθλεέμ, στην Ζυρίχη, στο Μιλάνο. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου. Έχει διδάξει στα τμήματα Θεάτρου των Πανεπιστημίων: Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, Τεχεράνης στο Ιράν, Ciudad del Carmen στο Μεξικό.

Από το 2005 διοργανώνει κάθε χρόνο το ”In.F.o.Ma.T.” (International Festival of Making Theater) μια διεθνή συνάντηση δημιουργών του θεάτρου που πραγματοποιούν θεατρικά εργαστήρια με συμμετοχές από διάφορα μέρη του κόσμου.

Έχει γράψει δύο θεατρικά, το ”Αθήνα – Μόσχα” και το «Τίποτα». Και τα δύο έχουν μεταφραστεί και παίζονται σε διάφορες πανεπιστημιακές σχολές και θέατρα του κόσμου.

Φωτογραφικό υλικό παράστασης.

NOTA ASBL | RUE AMERICAINE 186 - 1050 BRUXELLES | TVA: BE0536582620