Βιβλιοπαρουσίαση “Εφτά Λευκά Πουκάμισα” του Θοδωρή Γκόνη

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΝΟΤΑ και το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Κύκλο σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας συλλογής διηγημάτων του Θοδωρή Γκόνη «Εφτά λευκά πουκάμισα» από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ.

Ο Θοδωρής Γκόνης είναι συγγραφέας, ποιητής, στιχουργός, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Τούλα Κολιαδήμου, φιλόλογος
Ελένη Τσερέπα, νομικός

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βρυξελλών κ. Μυρσίνη Ρουμελιώτου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Διηγήματα, μικρές ιστορίες που γράφτηκαν την περίοδο 2012-2017 ανάμεσα σε Βορρά και Νότο. Ιστορίες που γράφτηκαν με το μολύβι και τη γομολάστιχα. Με το σφυγμό τους. Με το ρυθμό της καρδιάς ενός ναυτικού, ενός νομάδα που μετακινείται διαρκώς με το μικρό του κοπάδι, ψάχνοντας το χόρτο του. Ιστορίες που γράφτηκαν κυρίως σε αίθουσες αναμονής αεροπλάνων, λεωφορείων και τρένων. Κι αν όχι όλες, οι περισσότερες κρύβουν ζηλότυπα στις αποσκευές τους το εισιτήριο της οριστικής επιστροφής. Μιας επιστροφής που διαρκώς αναβάλλεται. Εφτά λευκά πουκάμισα. Η καλή φορεσιά ενός σπιτιού, που προσπάθησε να μην την τσαλακώσει ποτέ και τη φόρεσε μονάχα στις μεγάλες του ώρες. Στα ταξίδια του στις στενές θάλασσες και στους χωματένιους δρόμους αυτού του βίου.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θοδωρής Γκόνης γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Πέλου Κατσέλη. Σπούδασε Οικονομικά.

Εργάστηκε ως ηθοποιός μέχρι το 1996. Από το 1996 ασχολείται κυρίως με την σκηνοθεσία.

Έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Μέγαρο Μουσικής,  ΔΗΠΕΘΕ και θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, σκηνοθετώντας σύγχρονα και κλασικά έργα.  Επίσης, έχει γράψει και σκηνοθετήσει αρκετές μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Την περίοδο αυτή είναι καλλιτεχνικός διευθυντής  στο Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Έχει συνεργαστεί ως στιχουργός με τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία: «Τραγούδια» (1993), «Ένα τραγούδι για τον Νίκο Γκάτσο» (1993), «Λόγια για τραγούδια» (1997), «Τα πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου» (2000), «Αγρινίου. Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή» (2004), «Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή» (2008), « Ο ύπνος της Αδριανουπόλεως» (2011), «Εφτά λευκά πουκάμισα» (2017).

Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη κυκλοφορούν τα βιβλία: «Η πύλη της ξηράς» και ο «Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης».

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο «Ναύπλιο: Μια πόλη στη λογοτεχνία».

Με την ευκαιρία της παρουσίας του Θοδωρή Γκόνη στις Βρυξέλλες οργανώνεται Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες και εκπαιδευτικούς και αποτελείται από τρία μέρη. Είναι επίσης ανοιχτό σε όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για το θέατρο και την λογοτεχνία! Πληροφορίες ΕΔΩ


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018
Ώρα: 19.15
Αίθουσα Maison d’Istrie (Avenue Louise 261, 1050) Βρυξέλλες

Πληροφορίες: 0032 493 66 58 88

NOTA ASBL | RUE AMERICAINE 186 - 1050 BRUXELLES | TVA: BE0536582620